sirana  ygarka
Print
Sirana Jagarka
A sad – godišnji!

gotovo je, bogu hvala, sezona je završila - marina nam je rezervirala vikend u tuheljskim toplicama! ipak ćemo se vjerojatno još par tjedana buditi prije sunca i mamurni planirati mužnju, sirenje i isporuke, zbrajat ćemo pomuzene litre mlijeka i pretvarati ih u svježe i kuhane sireve, jogurte i kefire: baš nam treba prstohvat niškoristnosti, makar tjedan ili dva!


znam da će sljedeće rečenice biti patetične, no stvarno ih moram napisati: hvala vam svima! jagarka svoju priču započinje zahvaljujući ne samo pokošenim livadama i požetim oranicama susjeda jolića koji nas opskrbljuju izvrsnim sijenom, kukuruzom i zobi - svakodnevnom hranom naših koza - nego i poljoprivrednoj trgovini otok prodex, odnosno stručnosti, ljubaznosti i energiji svakog zaposlenog u toj iznimnoj tvrtki. davnih smo dana prestali propitkivati njihove savjete - sada im vjerujemo bez imalo dvojbe!


ove smo godine hrabrije i opsežnije krenuli surađivati i vlastitim proizvodima opskrbljivati trgovine i dućane koji su usmjereni prema malim opg-ovima. iskreno, bojali smo se problema s naplatom, no sada se možemo jednako iskreno nasmijati našoj bojazni. sve je u redu, i još više od toga! i da me sutra netko zapita kako pomoći razvoju hrvatske poljoprivrede, rekao bih da treba poticati trgovine kao što su mrkvica, grga čvarak, špeceraj, š’mek, projekt perivoj... čak i prije nego li nas poljoprivrednike. partnerski je to - ma prijateljski - odnos dvije ruke koje surađuju na samo u vlastitom interesu, nego sa željom i misijom ponuditi zdravu, domaću i ukusnu hranu krajnjem kupcu. nisam se jednom osvjedočio da nisam samo ja domaći, nego je to i kupac koji je nerijetko oslovljen sa kako ste, susjed? kompliment je kvaliteti svakome od nas čiji se proizvodi nalaze na policama mrkvice ili grga čvarka, ali i zadovoljstvo biti dio te divne priče. hvala vam svima - mrkvičanci, grgačvarci, špecerajci, šmeklije i perivojci - nadamo se nastavku bajke krajem veljače.


i na kraju ne samo šećer ili med... stvarno se volim skitati po zagrebu - a osobito po rijeci - te vas zivkati obavještavajući vas kako sam upravo stigao na adresu na kojoj očekujete dostavu. s jednakim ponosom s kojim ističemo da naš sir prodaje grga čvarak ili mrkvica, hvalimo se i činjenicom da je ogromna većina naših privatnih kupaca s nama vrlo dugo, mnogi od samoga početka jagarke. hvala vam i na strpljivosti i na razumijevanju - znam da je jednostavnije navratiti u veliki prehrambeni lanac i tamo kupiti jeftiniji sir nego sačekivati dostavu. hvala vam i na zanimanju za naš život na selu, ali i za zdravlje naših i vaših koza, za dogodovštine koje vam s užitkom prepričam, a ponekad i napišem. iako nam sada odgovara plandovati, znam da će nam već za tjedan ili dva početi nedostajati užurbanost, mješanje gruša i planiranje dostava... ali tek za tjedan ili dva.


vidimo se opet, družimo se opet - prezimite i uživajte u nadolazećim božićnim blagdanima koje vam neću sada čestitati nego kad za to dođe vrijeme. hvala vam svima na divnoj sezoni, svako vam dobro od jagara!

Gotovo je, Bogu hvala, sezona je završila - Marina nam je rezervirala vikend u Tuheljskim toplicama! Ipak ćemo se vjerojatno još par tjedana buditi prije Sunca i mamurni planirati mužnju, sirenje i isporuke, zbrajat ćemo pomuzene litre mlijeka i pretvarati ih u svježe i kuhane sireve, jogurte i kefire: baš nam treba prstohvat niškoristnosti, makar tjedan ili dva!


Znam da će sljedeće rečenice biti patetične, no stvarno ih moram napisati: Hvala Vam svima! “Jagarka” svoju priču započinje zahvaljujući ne samo pokošenim livadama i požetim oranicama susjeda Jolića koji nas opskrbljuju izvrsnim sijenom, kukuruzom i zobi - svakodnevnom hranom naših koza - nego i poljoprivrednoj trgovini Otok Prodex, odnosno stručnosti, ljubaznosti i energiji svakog zaposlenog u toj iznimnoj tvrtki. Davnih smo dana prestali propitkivati njihove savjete - sada im vjerujemo bez imalo dvojbe!


Ove smo godine hrabrije i opsežnije krenuli surađivati i vlastitim proizvodima opskrbljivati trgovine i dućane koji su usmjereni prema malim OPG-ovima. Iskreno, bojali smo se problema s naplatom, no sada se možemo jednako iskreno nasmijati našoj bojazni. Sve je u redu, i još više od toga! I da me sutra netko zapita kako pomoći razvoju hrvatske poljoprivrede, rekao bih da treba poticati trgovine kao što su Mrkvica, Grga Čvarak, Špeceraj, Š’mek, Projekt Perivoj... čak i prije nego li nas poljoprivrednike. Partnerski je to - ma prijateljski - odnos dvije ruke koje surađuju na samo u vlastitom interesu, nego sa željom i misijom ponuditi zdravu, domaću i ukusnu hranu krajnjem kupcu. Nisam se jednom osvjedočio da nisam samo ja “domaći”, nego je to i kupac koji je nerijetko oslovljen sa “Kako ste, susjed?” Kompliment je kvaliteti svakome od nas čiji se proizvodi nalaze na policama Mrkvice ili Grga Čvarka, ali i zadovoljstvo biti dio te divne priče. Hvala Vam svima - Mrkvičanci, Grgačvarci, Špecerajci, Šmeklije i Perivojci - nadamo se nastavku bajke krajem veljače.


I na kraju ne samo šećer ili med... stvarno se volim skitati po Zagrebu - a osobito po Rijeci - te vas zivkati obavještavajući vas kako sam upravo stigao na adresu na kojoj očekujete dostavu. S jednakim ponosom s kojim ističemo da naš sir prodaje Grga Čvarak ili Mrkvica, hvalimo se i činjenicom da je ogromna većina naših privatnih kupaca s nama vrlo dugo, mnogi od samoga početka Jagarke. Hvala vam i na strpljivosti i na razumijevanju - znam da je jednostavnije navratiti u veliki prehrambeni lanac i tamo kupiti jeftiniji sir nego sačekivati dostavu. Hvala vam i na zanimanju za naš život na selu, ali i za zdravlje naših i vaših koza, za dogodovštine koje vam s užitkom prepričam, a ponekad i napišem. Iako nam sada odgovara plandovati, znam da će nam već za tjedan ili dva početi nedostajati užurbanost, mješanje gruša i planiranje dostava... ali tek za tjedan ili dva.


Vidimo se opet, družimo se opet - prezimite i uživajte u nadolazećim Božićnim blagdanima koje vam neću sada čestitati nego kad za to dođe vrijeme. Hvala vam svima na divnoj sezoni, svako vam dobro od Jagara!